Wat doet de chip op een inktcartridge?

Chip op een inktcartridge

Op sommige cartridges zit een chip. In dit artikel leggen we uit wat een chip is, wat de chip doet en waarom er een chip op een inktcartridge zit.

Film: chip op uw inktcartridge!

Wij hebben een leuke film gemaakt over de chip op uw inktcartridge.
In de film bespreken wij hoe een chip eruitziet, wat de functie van een chip is, het inktniveau, houdbaarheid van inktcartridges en meer. Bekijk de gehele film hieronder:

Inkt op? Bestel voordelig uw cartridges of toners!

Uw voordelen!


Wat doet een chip op een inktcartridge? En hoe ziet deze chip eruit?

Om erachter te komen of er een chip op uw inktcartridge zit, is het handig om te weten hoe een chip eruitziet.
Want hoe ziet een chip er eigenlijk uit? Een chip is een heel klein (meestal) groen plaatje met daarop enkele goudkleurige vakjes. Een chip wordt ook wel geïntegreerd circuit genoemd en wordt gemaakt van silicium.Chip op HP 364 XL Chip op HP 953 XL Chip op een Brother inktcartridge

Eigenlijk zijn chips de ‘hersenen’ van een apparaat. Chips worden in verschillende elektrische apparaten gebruikt o.a. ook in smartphones. Chips zorgen ervoor dat informatie wordt verwerkt of verstuurd.

Nu we een idee hebben van hoe een chip eruitziet en wat de chip doet, rest nog de vraag; waarom er een chip op uw inktcartridge zit? Op sommige cartridges zit een chip om informatie door te spelen naar uw printer of computer. In deze ‘hersenen’ wordt informatie verwerkt en doorgezet. De printer weet zo bijv. of de juiste kleur op de juiste plek zit. Maar de chip geeft nog veel meer informatie door.


Welke informatie verwerkt/verstuurt de chip op een cartridge?

Nu we weten dat een chip informatie kan verwerken en doorsturen is het handig om te weten wat de chip aan informatie doorstuurt? Wij kunnen niet precies zien wat een chip doorgeeft aan de printer maar vaak gaat het om de volgende informatie:

 • Zit de cartridge op de juiste plek?


  Meestal kan je in een printer verschillende cartridges plaatsen. Elke cartridge staat voor een andere kleur. Je hebt een cartridge gevuld met zwarte inkt, een met cyaan (blauwe), een met magenta (roze) en een met yellow (gele) inkt. Als u een cartridge plaatst dan 'weet' de printer bijv. dat u de zwarte cartridge hebt geplaatst en of deze op de juiste plek zit. Zit de cartridge niet goed? Dan geeft de printer een foutmelding.
 • Is de cartridge nog vol?


  Elke cartridge is gevuld met een x aantal ml. aan inkt. Een chip geeft aan de printer door hoeveel inkt er nog in de cartridge zit. Op uw computer of printer kunt u zien hoeveel inkt er nog in een cartridge zit.
  TIP: Geeft de printer een melding dat uw inktcartridge leeg is?
  Meestal kunt u deze melding tijdelijk negeren en toch nog enkele pagina’s printen!
 • Houdbaarheidsdatum van de cartridge?


  Sommige chips geven de ‘houdbaarheidsdatum’ van de cartridge door. Maar eigenlijk zit er geen houdbaarheidsdatum op een inktcartridge. Originele HP inktcartridges geven deze ‘foutmelding’ om van een ‘optimale printervaring’ te genieten. Lees hier het verschil tussen originele en huismerk cartridges.
  TIP: Op al onze huismerk cartridges zit geen ‘houdbaarheidsdatum’. Sterker nog wij geven 10 jaar garantie op onze inktcartridges en toners!
 • Updaten van een printer; uw cartridge wordt niet meer herkend.


  Printersoftware wordt zo nu en dan vernieuwd. Dankzij deze update kan het zijn dat uw printer een huismerk cartridge niet meer herkent. Bekende printermerken proberen zo voordelige huismerk inkt te weren. De chips op onze huismerk cartridges vernieuwen wij zodat ook na een update uw cartridge gewoon blijft werken.

 
Waarom zit er (g)een chip op mijn cartridge?

Op de nieuwere cartridges zit een chip. Op oude cartridges niet. Dat heeft te maken met de opmars van de voordelige huismerk cartridges. Steeds meer printerfabrikanten plaatsen een chip om de verkoop van huismerk inkt tegen te gaan. Maar maakt u zich geen zorgen; onze voordelige huismerk cartridges zijn altijd up-to-date. En voorzien van een chip als dit nodig is!Moet ik mijn chip resetten?

Mocht het zijn dat u uw cartridge wilt hervullen zodat u deze nogmaals kan gebruiken, dan kan het zijn dat de chip gereset moet worden. Anders ‘denkt’ de printer dat de cartridge nog leeg is.
Voor het resetten van een cartridge wordt een chipresetter gebruikt. Wij raden het af om cartridges te resetten en te hervullen. Het bijvullen is een erg secuur werkje en vaak wordt er geknoeid. Ook zit er een spons op een inktcartridge, deze spons zou kunnen gaan lekken na het bijvullen. Als u onze voordelige huismerk inkt koopt dan blijven uw handen schoon en u heeft u uw nieuwe cartridge morgen al in huis!Moet ik de chip op mijn cartridge overzetten?

Al onze huismerk cartridges bevatten een chip. Tenminste de cartridges die een chip nodig hebben om te functioneren hebben een chip! Dus het is absoluut niet nodig om de chip van een originele cartridge af te halen.
Ook het overzetten van chips raden wij af. U dient met een scherp mesje de chip van de originele cartridge af te halen. Tijdens het overzetten kan er van alles foutgaan. Chips zijn vrij fragiel en snel foutgevoelig daarom raden wij het overzetten af.Huismerk cartridges met chip!

UwCartridgeWinkel.nl verkoopt alleen cartridges met chips. Tenminste de cartridges die een chip nodig hebben om te functioneren hebben een chip! Onze chips zijn up-to-date en zijn kwalitatief net zo goed als de originele. Uw besparing is gemiddeld 80% op de prijs t.o.v. een originele cartridge.

Heeft u vragen over onze cartridges? Onze klantenservice is per chat of telefoon te bereiken om u te helpen!


Bestel hier onze huismerk inktcartridges met chipma-do: 10:00 - 17:30 uur
vr: 10.00 - 17.00 uur
Neem contact op via telefoon
Telefoon: +31(0)85-0013510

Reactietijd tijdens openingstijden:
Direct contact

Neem contact op via e-mail
E-mail: [email protected]

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 4 uur

Neem contact op via chat
Live chat: begin met chatten

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 5 minuten

Neem contact op via Whatsapp
WhatsApp: +31(0)85-0013510

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 5 minuten

UwCartridgeWinkel.nl Klantenservice

31 mei 2021
icon-belco-chat