Hoe voorkom ik strepen in mijn print?

Print een testpagina en reinig uw printer

Print uw printer niet meer zo goed? Is de afdruk van uw print niet goed? Zitten er vlekken of een rode streep door uw print? Strepen of wazige afdrukken zijn veelvoorkomende problemen als de printer gereinigd moet worden. Het reinigen van de printer verbetert de afdrukkwaliteit van uw prints. Het wil zeker niet zeggen dat uw inkt op is!

Maak een print van onze testpagina en vergelijk de geprinte versie met de online versie. Ziet u veel verschil? Ziet u strepen in de vakken of komen de kleuren niet overeen dan is het tijd om de printer te reinigen.

Het reinigen zal de afdrukkwaliteit van uw prints duidelijk verbeteren.

Let op: Het kan zijn dat u dit reinigingsproces enkele malen zult moeten herhalen voordat de prints de juiste afdrukkwaliteit hebben die u wenst!

Hieronder ziet u een voorbeeld van strepen op uw print

Ziet uw print eruit zoals onderstaand voorbeeld? Zitten er strepen, vlekken, ghosting of is de print vaag dan is het hoog tijd om uw printer te reinigen. Volg het stappenplan op deze pagina om uw printer te reinigen.

Stappenplan om strepen te voorkomen in uw print

Bekijk hier onze testpagina

  1. Controleer of uw cartridges voldoende gevuld zijn? Zijn ze voldoende gevuld ga dan naar stap 2. Is één (of meerdere) cartridge(s) leeg? Dan kan het probleem verholpen worden door nieuwe cartridges te bestellen.
  2. Bekijk onze .pdf testpagina door op de ‘bekijk hier onze testpagina’ knop te drukken.
  3. Onze testpagina is een .pdf bestand en zal in uw browser worden geopend. Print het bestand eenmaal.
  4. Kijk vervolgens hoe de print wordt weergegeven. Zitten er strepen of vlekken in de print, is de print wazig of komt de print niet overeen met het nog openstaande testbestand? Probeer uw printer dan te reinigen met een reinigingsprogramma.
  5. Is de print na eenmalig reinigen nog steeds vaag of steperig? Herhaal dan het reinigingsproces tot 5 maal.
  6. Is de print nog steeds vaag of streperig na 5 maal reinigen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Klantenservice

Kijk op onze contactpagina voor onze contactgegevens.