HP Instant Ink, voordelig of nadelig? En hoe werkt het?

Instant ink voordelig of nadelig?

Tegenwoordig is er voor bijna ieder product een abonnement te verkrijgen. Denk hierbij aan een telefoonabonnement voor belminuten, internetabonnementen en zelfs abonnementen op ondergoed!

Sinds kort biedt HP in Nederland ook een inkt abonnement aan: 'HP Instant Ink'
In onderstaand artikel vergelijken wij het HP Instant Ink abonnement met originele cartridges en onze eigen huismerk cartridges.

In 2022 zijn de prijzen van het HP Instant Ink abonnement verhoogd!
HP heeft besloten om de prijzen van een aantal Instant Ink abonnementen nog verder te verhogen. Bekijk hieronder wat u betaalt per pagina bij de verschillende abonnementen.

Inkt op? Bestel voordelig uw cartridges of toners!

Uw voordelen!

HP Instant Ink, wat is het en hoe werkt het?

HP Instant Ink is in principe te vergelijken met een abonnement voor een smartphone. Met HP Instant Ink krijgt u geen belminuten of MB’s (dùùùh), maar krijgt u een hoeveelheid afdrukken per maand.

Voor het Instant Ink abonnement betaalt u een vast bedrag per maand en daarmee mag u een vast aantal pagina’s per maand printen. Het grote voordeel is dat u nooit meer inkt hoeft te bestellen. Wanneer de inkt bijna op is, laat de printer dit automatisch weten aan HP, zodat zij nieuwe cartridges kunnen opsturen.
Op basis van onze eigen ervaringen met een Instant Ink abonnement kunnen we zeggen dat de inkt altijd voorradig is en hiermee is deze ergernis verholpen: 'Niet kunnen printen omdat de inkt op is!'.

Op het eerste gezicht lijkt dit natuurlijk niet verkeerd, maar vaak is men toch duurder uit bij zo’n abonnement.

Vooral als u onregelmatig print. Zo print u de ene maand misschien 100 pagina’s en de andere maand maar 30 pagina’s. Gelukkig is het wel mogelijk om niet geprinte pagina’s mee te nemen naar de volgende maand. Hier zit echter wel een maximaal aantal op. Het zou zonde zijn als u uiteindelijk moet betalen voor pagina’s die u niet heeft geprint.

Is uw printer geschikt voor HP Instant Ink?

Voordat u start met uw maandabonnement moet u er wel zeker van zijn dat de HP Instant Ink cartridges passen. Zo zijn er een hoop printertypes uit een serie die Instant Ink niet ondersteunen, bijv:


 • De HP Deskjet serie; o.a. HP Deskjet 1000
 • De HP Envy serie; o.a. HP Envy 114
 • De HP Laserjet serie; o.a. HP Laserjet 1160
 • De HP Officejet serie; o.a. HP Officejet 2622
 • De HP Pagewide serie; o.a. HP PageWide 352 dw

Passen de Instant Ink cartridges in uw printer... dan zult u ook uw printactiviteiten met HP moeten delen. Uw persoonlijke informatie zal worden gedeeld met HP en dat vindt niet iedereen even fijn!HP Instant Ink of losse cartridges? Dit zijn de voor- en nadelen opgesomd in een overzicht!

Om een duidelijk beeld te geven hebben we de voor- en nadelen van HP Instant Ink en losse inktcartridges voor u op en rijtje gezet.

HP Instant Ink

Losse huismerk cartridges

+ Altijd inkt in huis. + U betaalt alleen voor wat u print.
+ U hoeft zelf geen inkt te bestellen. + U kunt zelf het merk kiezen, zoals onze goedkopere huismerk cartridges.
- U blijft iedere maand betalen, ook al print u een maand niet. + U zit niet vast aan een bepaalde hoeveelheid pagina’s die u mag printen.
- De cartridges kunnen op afstand onklaar gemaakt worden door HP. + De cartridges zijn daadwerkelijk van u, zodat u zo lang met uw inkt kunt doen als u wilt.
- U betaalt extra als u meer print dan dat u krijgt in het abonnement. + Als u een maand veel print, betaalt u niet extra bij.
- U betaalt altijd te veel als u alleen zwart-wit prints maakt. + Bij afdrukken in zwart-wit betaalt/verbruikt u geen kleuren cartridges.
- De hoeveelheid pagina’s die u print per maand is vaak inconsistent, waardoor een abonnement met een limiet onhandig is. + Gemiddelde kosten per pagina liggen lager.
- U heeft geen controle op wanneer er een cartridge wordt geleverd. + U heeft volledige controle wanneer u uw cartidge aanschaft.
- U kunt maar een beperkt aantal overige pagina’s meenemen naar de volgende maand. - U moet zelf de cartridges aanschaffen.
- Niet alle HP printers zijn compatibel voor het gebruik van HP Instant Ink.
- HP kan volgen hoeveel u print.
- Heeft u slecht internet? Dan kan HP uw verbruik niet goed monitoren.


Voor het HP Instant Ink abonnement gebruikt HP speciale Instant Ink cartridges. De inkt in de cartridges van HP Instant Ink is hetzelfde als de inkt in de losse HP cartridges. Het verschil is dat er meer inkt in de cartridges van HP Instant Ink zit, zodat deze niet zo vaak verzonden en teruggestuurd hoeven te worden. Let op: deze Instant Ink cartridges zijn duurder dan ons eigen huismerk inkt! De cartridges die men krijgt bij HP Instant Ink, blijven eigendom van HP zelf. Deze dienen teruggestuurd te worden wanneer ze leeg zijn, zodat HP ze kan recyclen. Ook kan HP de speciale Instant Ink cartridges onklaar maken als het abonnement stopt.Wat is de voordeligste optie? Een inkt abonnement? Of losse cartridges?

HP Instant Ink biedt 5 verschillende abonnementen waaruit u kunt kiezen: 10, 50, 100, 300 of 700 pagina’s per maand. Wanneer u meer print dan er in uw abonnement zit, betaalt u €1 per 10 extra pagina’s. Wanneer u minder print dan er in uw abonnement zit, kunt u een beperkt aantal afdrukken meenemen naar de volgende maand.

Bij aankoop van losse cartridges betaalt u niet met een abonnement per pagina, maar betaalt u voor de hoeveelheid inkt dat u daadwerkelijk gebruikt. In onderstaande tabel hebben wij de prijs van HP Instant Ink vergeleken met originele HP 364XL zwart en onze huismerk HP 364XL zwart. U kunt hierin zien dat het nooit voordelig is om HP Instant Ink aan te schaffen als u alleen zwart-wit print.

HP heeft de HP Instant Ink prijzen in 2022 verhoogd!

Hoewel HP Instant Ink voorheen al erg prijzig en een stuk duurder was dan huismerk cartridges, heeft HP besloten om in 2022 drie Instant Ink abonnementen nog duurder te maken! Zo betaalde men voorheen 6 cent per pagina bij een abonnement van 50 pagina's per maand. Sinds dit jaar betaalt men 8 cent per pagina voor dezelfde 50 pagina's!

Vergelijking over de zwarte cartridges (Prijs per pagina)
Pagina’s per maand Abonnement
HP Instant Ink
Originele
HP 364XL zwart
Ons huismerk
HP 364XL zwart
15 pagina’s 10 pagina's 6,6 cent 9,9 cent* 3,6 cent 0,6 cent
50 pagina’s 6 cent 8 cent* 3,6 cent 0,6 cent
100 pagina’s 5 cent 6 cent* 3,6 cent 0,6 cent
300 pagina’s 4 cent* 3,6 cent 0,6 cent
700 pagina’s 3,6 cent* 3,6 cent 0,6 cent

*Voor geprinte pagina’s buiten het abonnement betaalt u 10 cent per pagina.

Wilt u onze HP364XL zwart bestellen? Klik dan op onderstaande knop:


HP364XL zwart bestellen!

Als u kleur gebruikt en veel print is het soms voordeliger om wel een HP Instant Ink abonnement te nemen in plaats van originele HP cartridges. Hieronder hebben we de prijs van HP Instant Ink vergeleken met de originele kleuren HP 364XL en ons huismerk kleuren HP 364XL.Vergelijking over de kleuren cartridges (Prijs per pagina)
Pagina’s per maand Abonnement
HP Instant Ink
Originele
HP 364XL kleur
Ons huismerk
HP 364XL kleur
15 pagina’s 10 pagina's 6,6 cent 9,9 cent* 4,6 cent 0,6 cent
50 pagina’s 6 cent 8 cent* 4,6 cent 0,6 cent
100 pagina’s 5 cent 6 cent* 4,6 cent 0,6 cent
300 pagina’s 4 cent* 4,6 cent 0,6 cent
700 pagina’s 3,6 cent* 4,6 cent 0,6 cent

*Voor geprinte pagina’s buiten het abonnement betaalt u 10 cent per pagina.

Wilt u onze HP364XL multipack bestellen? Klik dan op onderstaande knop:


HP364XL multipack bestellen!

Conclusie

Per type cartridge kunnen de kosten per pagina natuurlijk iets afwijken en heeft iedere afdruk een andere hoeveelheid inkt nodig, maar bovenstaande tabellen geven wel al een duidelijke indicatie wat de voordeligste inktcartridge optie is.

HP Instant Ink zou in principe voordeliger kunnen zijn ten opzichte van losse originele HP cartridges. Maar let op: dan moet u iedere maand precies het aantal gekochte pagina’s ook daadwerkelijk printen!

Gelukkig print u met onze huismerk cartridges altijd goedkoper ten opzichte van HP Instant Ink en losse originele cartridges.Instant Ink versus losse huismerk cartridges

De Consumentenbond heeft een artikel geschreven over een maandabonnement versus losse inktcartridges. Een mooi artikel waarin ze deze 2 vergelijken. Alleen zijn in deze vergelijking geen huismerk inktcartridges meegenomen.

Naast dat onze prijs een stuk lager is, bevatten onze cartridges ook nog eens meer inkt dan losse originele cartridges. Gemiddeld bespaart u zelfs 80% ten opzichte van het origineel. U kunt hierbij dezelfde kwaliteit inkt verwachten als het origineel.HP Instant Ink opzeggen

Heeft u een HP Instant Ink abonnement en wilt u deze na het lezen van dit artikel stopzetten? Wij hebben een eenvoudig en kort stappenplan geschreven, zodat u vandaag nog het Instant Ink abonnement op kan zeggen.


Direct ons voordelige huismerk inkt kopen? Kies uw merk en bestel uw inkt!

 • Brother
 • Canon
 • Epson
 • HP
 • Kyocera
 • Lexmark
 • OKI
 • Samsung
 • Xeroxma-do: 10:00 - 17:30 uur
vr: 10.00 - 17.00 uur
Neem contact op via telefoon
Telefoon: +31(0)85-0013510

Reactietijd tijdens openingstijden:
Direct contact

Neem contact op via e-mail
E-mail: [email protected]

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 4 uur

Neem contact op via chat
Live chat: begin met chatten

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 5 minuten

Neem contact op via Whatsapp
WhatsApp: +31(0)85-0013510

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 5 minuten

De UwCartridgeWinkel.be klantenservice helpt u bestellen met onze voordelige inktcartridges!

12 november 2021
icon-belco-chat