Printen met wifi… hoe stelt u het in? Wij leggen het uit!

Printen met wifi

Veel nieuwe printers zijn uitgerust met de mogelijkheid om draadloos te printen (via wifi). Bij deze printers is het dus niet nodig om met een kabel verbonden te zijn aan een computer of laptop om te kunnen printen. Met een wifiprinter kunt u vanaf verschillende apparaten overal in huis uw bestanden afdrukken! Lees onderstaand artikel om meer te weten te komen over draadloos printen.

Film: Hoe verbind ik mijn printer met Wifi?

Wilt u weten hoe u uw printer kan verbinden met wifi? In onderstaande video leggen wij uit hoe u uw printer kunt verbinden met WPS maar ook hoe u handmatig uw printer kan verbinden met wifi.Inkt op? Bestel voordelig uw cartridges of toners!

Uw voordelen!

Hoe werkt een wifiprinter?

Een wifiprinter is in principe een draadloze printer die verbonden kan worden met al uw apparaten die beschikken over draadloos internet in uw thuis- en/of bedrijfsnetwerk. Zo kunt u dus niet alleen online uw cartridges bestellen, maar is het ook mogelijk om op afstand bestanden af te drukken vanaf uw computer, laptop, smartphone en tablet. Het maakt niet uit hoe ver u van de printer afstaat, zolang het desbetreffende apparaat en de printer maar verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk.

Wilt u weten hoe u een printopdracht vanaf uw smartphone of tablet kunt versturen naar uw printer? Bekijk ons artikel: 'Draadloos printen vanaf smartphone en tablet'.Hoe verbind ik mijn wifiprinter?

Bij elke printer zit een eenvoudige gebruiksaanwijzing die precies uitlegt hoe u de printer kan verbinden met het netwerk. Daarbij wijst de interface op het toestel vlotjes de weg. Soms heeft u alsnog een usb-kabel nodig om de printer te kunnen installeren en te verbinden. Bij de meeste printers is het wel mogelijk om de installatie draadloos te voltooien. U kunt de wifiprinter verbinden met het desbetreffende netwerk door eenmalig het wifi-wachtwoord in te voeren.

TIP: Lukt het maken van een connectie met uw printer niet? Soms heeft u een usb-kabel nodig om uw printer te kunnen installeren en een connectie te maken met een wifi-netwerk!Geen wifi-netwerk? U kunt ook printen zonder wifi!
Bekijk dan onderstaande opties om draadloos te printen.

Maar wat als u het apparaat niet met hetzelfde wifi-netwerk kan verbinden? Gelukkig zijn er verschillende andere manieren om draadloos te printen... zie hieronder de overige opties:Wifi direct

Wifi direct printen geeft u de mogelijkheid om draadloos te printen zonder verbonden te zijn met een netwerk. Het is een rechtstreekse verbinding tussen de printer en uw apparaat, zonder dat er een toegangspunt van een draadloze router hoeft te worden gebruikt. Uw laptop, smartphone of tablet detecteren automatisch de printer wanneer deze beschikt over wifi direct. Dit maakt het printen een fluitje van een cent.


Film: Wat betekent Wifi Direct en hoe verbind ik mijn printer via Wifi direct?

Eigenlijk is Wifi Direct een beetje een rare benaming. Want als je je printer hebt verbonden met Wifi Direct dan print je niet via Wifi... Bekijk onderstaande film waarin we uitleggen wat Wifi Direct is.Printen via bluetooth

Een andere bekende manier om draadloos data uit te wisselen is via bluetooth. Tegenwoordig ondersteunen steeds meer printers ook het printen via bluetooth. Net als bij wifi direct, heeft u bij het printen via bluetooth geen externe applicaties of netwerkverbinding nodig.NFC print

We zien het steeds vaker voorbij komen op smartphones: NFC (Near Field Communication). Ook steeds meer printers zijn voorzien van NFC techniek. NFC geeft de mogelijkheid om op korte afstand uw printer en uw smartphone met elkaar te verbinden. Hiervoor is het vaak nodig om een printer app te downloaden op uw smartphone of tablet. Momenteel zijn er zo’n 60 verschillende printers voorzien van NFC techniek. De merken HP, Samsung, Canon, Brother en Epson zijn het meest vertegenwoordigd in NFC printers.Email print

In tegenstelling tot NFC printen, is bij het printen via email mogelijk om vanaf iedere locatie een printopdracht te versturen. Hierbij heeft de printer als het ware een eigen emailadres waarnaar u een email met bijlage kunt sturen. Deze bijlage wordt dan automatisch afgedrukt. Nu horen we u denken: “Maar dan kan toch iedereen een mail sturen naar mijn printer zonder dat ik dat wil?" Gelukkig is het mogelijk om het emailadres te beveiligen zodat er geen ongewenste printopdrachten ontvangen worden.De voordelen van printen met wifi

Steeds vaker worden bestanden en foto’s verstuurd via smartphones en tablets. Het probleem bij een bekabelde printer, is dat deze bestanden en foto’s niet geprint kunnen worden vanuit deze apparaten aangezien deze geen usb-aansluiting hebben.

Een draadloze printer is hierin dus de perfecte oplossing. Daarbij is het natuurlijk ideaal om zorgeloos vanuit de tuin, bank of thuiskantoor te printen! Zorg er dus voor dat als u een nieuwe printer koopt kiest voor een draadloze (wifi) printer... daar zult u geen spijt van krijgen!
Huismerk cartridges voor uw wifi-printer!

UwCartridgeWinkel.nl verkoopt voor alle bekende merken huismerk cartridges en toners. Onze cartridges en toners zijn van zeer goede kwaliteit en passen altijd in uw wifi printer. Daarnaast bespaart u t.o.v. een originele cartridge gemiddeld 80% op de prijs!

Heeft u vragen over onze cartridges? Onze klantenservice is per chat of telefoon te bereiken om u te helpen!Bestel hier onze huismerk inktcartridges voor uw wifi printer
Bestel hier onze huismerk toners voor uw wifi printerma-do: 10:00 - 17:30 uur
vr: 10.00 - 17.00 uur
Neem contact op via telefoon
Telefoon: +31(0)85-0013510

Reactietijd tijdens openingstijden:
Direct contact

Neem contact op via e-mail
E-mail: [email protected]

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 4 uur

Neem contact op via chat
Live chat: begin met chatten

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 5 minuten

Neem contact op via Whatsapp
WhatsApp: +31(0)85-0013510

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 5 minuten

UwCartridgeWinkel.be klantenservice helpt u uw Wifi printer in te stellen!

style="width: 100%; aspect-ratio: 16 / 9;"
25 augustus 2021
icon-belco-chat