HP printer geüpdatet? Blokkeren uw HP huismerk 912 en 963 cartridges? Lees dan ons blog!

HP printer geüpdatet? Blokkeren uw HP huismerk 912 en 963 cartridges? Lees dan ons blog!
HP 912 en 963 cartridge firmware-update

HP is weer eens bezig geweest met het doorvoeren van een update waardoor sommige huismerk cartridges niet meer werken in de printer. In deze firmware-update, die op 21 december 2021 de wereld is ingebracht, gaat het om de huismerk HP 912XL cartridges en de huismerk HP 963XL cartridges. Hieronder leggen we uit hoe u kunt checken of u nog gebruik kunt maken van voordelige huismerk cartridges.Waarom blokkeert HP huismerk 912 en 963 cartridges?

HP staat erom bekend dat ze regelmatig updates in hun printers doorvoeren waardoor huismerk cartridges niet meer geaccepteerd worden.

Ze omschrijven deze update als een update om de veiligheid en het gebruiksgemak te optimaliseren. Echter is dit in onze ogen een manier om de voordeligere huismerk cartridges te weren, zodat u als het ware verplicht wordt om originele HP cartridges aan te schaffen.Controleer of de printer de firmware-update heeft gedownload

U wilt natuurlijk weten of ook uw printer deze firmware-update heeft gedownload. De printer is zo ingesteld dat het eventuele firmware-updates automatisch download. Wilt u onze huismerk cartridges blijven gebruiken dan is het belangrijk dat u de automatische updates in de printer uitschakelt!

Om er zeker van te zijn of u nog steeds gebruik kunt maken van voordelige huismerk cartridges of niet, hebben we hieronder de firmwareversies vermeld die GÉÉN huismerk HP 912XL en huismerk HP 963XL cartridges accepteren.

De huismerk HP 912XL cartridges zullen niet werken in printers met de firmwareversies die eindigen op 001.2151A.00 of 001.2151B.00.

De huismerk HP 963XL cartridges zullen niet werken in printers met de firmwareversies die eindigen op 002.2151A.00 of 002.2151B.00.


Ziet u één van de bovengenoemde firmwareversies staan, dan is het momenteel helaas niet mogelijk om deze huismerk HP 912 cartridges en huismerk HP 963 cartridges te gebruiken. De chip op de cartridges is namelijk niet compatibel voor deze firmwareversies.Hoe vind ik de firmwareversie op mijn printer?

De firmwareversie van uw printer kunt u vinden op de volgende manier:

 1. Druk op het bedieningspaneel op het vraagteken.
 2. Scroll naar beneden totdat u ‘printerinformatie’ ziet en tik hierop.
 3. Scroll naar beneden en u zult de firmwareversie zien.


Controleer of u HP+ heeft gedownload

Naast de firmware-update die op 21 december 2021 de wereld is ingebracht, is het ook belangrijk dat u géén HP+ heeft gedownload. Met HP+ kunt u namelijk, tot zo ver bekend, nooit meer gebruik maken van voordelige huismerk cartridges en bent u dus verplicht dure originele cartridges te gebruiken. Of u dient een nieuwe printer aan te schaffen. Belangrijk is dat u dan uw HP+ account niet koppelt aan deze nieuwe printer.

Het rare aan HP+ is dat dit niet via de printer wordt gedownload, maar via het apparaat vanaf waar u wilt printen door middel van een HP+ account. Hoe dit precies zit hebben we beschreven in ons artikel waarin we uitleggen wat HP+ is en hoe u kunt voorkomen dat uw HP printer ermee geïnfecteerd wordt.

Wanneer u geen ‘e-variant’ printer heeft, hoeft u zich in ieder geval geen zorgen te maken om HP+. Als u wel een ‘e-variant’ printer heeft en wilt weten of u per ongeluk HP+ heeft gedownload, kunt u dit checken in de HP Smart app (op uw smartphone, tablet of pc) met een HP account. Heeft u geen HP Smart app en HP account? Mooi zo laten! Dit triggert namelijk de vraag of u HP+ wilt downloaden.

Heeft u wel de HP Smart app en een HP account? Open de app of log in op hpsmart.com en kijk bij het account-dashboard of u een HP+ lid bent. Wanneer u een HP+ lid bent, ziet dit er als volgt uit:

Een account met HP+

Wanneer u HP+ lid bent, zal uw printer huismerk cartridges niet accepterenDe HP firmware-update in mijn printer blokkeert huismerk cartridges, wat nu?

Momenteel zijn er nog geen huismerk HP 912 en huismerk HP 963 cartridges beschikbaar met de juiste chip waardoor ze ook gewoon zullen werken in de printer met de eerdergenoemde firmwareversies. Wij doen er momenteel echter alles om zo snel mogelijk de 912 en 963 cartridges met een compatibel chip aan te bieden, zodat u voordelig kunt blijven printen.

Mocht u nog vragen hebben, onze klantenservice staat voor u klaar om u te helpen!Wat doet de chip op uw cartridge of toner?

Op sommige cartridges zit een chip... wilt u weten wat deze chip precies doet? Kijk dan eens naar ons artikel; 'Wat doet de chip op een inktcartridge?''Direct cartridges bestellen? Kies uw merk en bestel uw inkt!

 • Brother printers
 • Canon printers
 • Epson printers
 • HP printers
 • Kyocera printers
 • Lexmark printers
 • OKI printers
 • Samsung printers
 • Xerox printers
 • Dymo labelprinters
 • Zebra labelprintersWij zijn geopend voor al uw vragen

ma-do: 10:00 - 17:30 uur
vr: 10.00 - 17.00 uur

Momenteel is onze klantenservice gesloten

ma-do: 10:00 - 17:30 uur
vr: 10.00 - 17.00 uur
Bellen met UwCartridgeWinkel Telefoon: +31(0)85-0013510

Reactietijd tijdens openingstijden:
Direct contact

Mailen met UwCartridgeWinkel E-mail: [email protected]

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 4 uur

Chatten met UwCartridgeWinkel Live chat: begin met chatten

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 5 minuten

Whatsapp met UwCartridgeWinkel WhatsApp: +31(0)85-0013510

Reactietijd tijdens openingstijden:
Binnen 5 minuten

Hulp nodig met onze huismerk cartridges kopen?

13 januari 2022